icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Qoppoconsult
Nieuws 11/09/2019

Wijnproeverij door vinoloog én Qoppaan Dave Klimsop

QoppoConsult

Geregeld komt het team van QoppoConsult bij elkaar om kennis te delen, een training te volgen of gezamenlijk iets leuks te doen. Gisteravond nam Dave Klimsop het voortouw. De tester én vinoloog verzorgde op kantoor een wijnproeverij voor zijn collega’s, na een heerlijk diner van catering Piccalilly. De glazen klonken en het werd een gezellige avond!

Testers zijn van alle markten thuis. Het is leuk om de zintuigen van de collega’s aan het werk te zetten.
Dave Klimsop / QoppoConsult

Dave startte met een korte introductie over wijn en wijnproeven. Waar komt de beste wijn vandaan en wat doet een zelfde druif in verschillende wijngebieden? De vragen kwamen direct los. Waar moet je op letten bij het kopen van wijn, wat kost een goede fles en waarom krijg je van sommige wijnen meer hoofdpijn dan van andere? 

Vervolgens leerden de Qoppanen tijdens de proeverij om wijn te analyseren door te kijken, te ruiken en te proeven. Wat is de kleur en traant de wijn? Ruik je fruit, kruiden, boter? En bij welke gerechten passen deze verschillende smaken? Verschillende heerlijke witte en rode wijnen passeerden de revue, naar ieders smaak was er wel iets.

Vol inspiratie en nieuwe wijnideeën ging iedereen die avond weer naar huis. Dave op zijn beurt, was heel tevreden over de proefkwaliteiten van zijn collega's.

Naast tester en vinoloog, is Dave ook nog een erg goede bassist en heeft hij al meerdere collega's noten leren lezen... We verheugen ons al op zijn volgende workshop!

Arjo
Wat een gezellige sfeer. Het is ludiek om een workshop te krijgen van een collega over iets dat niet werk-gerelateerd is.
Gijs Visser / QoppoConsult
Dave
Dave Klimsop /
Testexpert

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!