icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Qoppoconsult
Nieuws 21/01/2022

We present: QoppoCity

QoppoConsult

Wat heeft een bedrijf nodig om gezond, efficiënt en gezellig te zijn? Er worden boeken volgeschreven over werkculturen en vernieuwende aanpakken. En er wordt heel wat gefilosofeerd over dit onderwerp, ook bij ons. Gelukkig hebben wij bij QoppoConsult onze manier gevonden. We presenteren je graag QoppoConsult, the City.

In dit blog vertelt Business Manager Cinthya Poulina over QoppoConsult als stad. “We kijken continu hoe we onze medewerkers kunnen binden en boeien, en het verloop blijvend laag te houden. Onze nieuwe aanpak hiervoor is QoppoConsult, the City. We kijken naar onze organisatie als stad. Hierdoor kunnen we de banden tussen de medewerker en QoppoConsult op een andere manier invullen.”

Zo zit dat:

Burgemeesters en wethouders als managementteam

Zie het managementteam als een burgemeester en wethouders. En bekijk de verschillende professionals en afdelingen binnen Qoppo als wijken en straten.

Elke stad, dus ook de onze, heeft zijn eigen cultuur. Je voelt daarmee een verbinding, het is deel van je identiteit. Je bent namelijk een Amsterdammer, een Rotterdammer of een Eindhovenaar, of in dit geval een Qoppaan. Dit betekent natuurlijk niet dat je direct alle Amsterdammers, Rotterdammers, Eindhovenaren of in dit geval Qoppanen kent.

Maar je cultuur, stijl, en je manier van praten zijn typisch voor jouw stad. En onderling is er dus die verbindende factor. Je woont allemaal in dezelfde stad en dat is – onder andere – wat jullie verbindt.

En de stad – de burgemeester en wethouders – doet natuurlijk ook z’n best dit gevoel te versterken. In de praktijk houden wij bij Qoppo daarom tweemaal per jaar een groots stadsfeest. Hier komen alle medewerkers bijeen: het zomerfeest en het eindejaarsfeest. Tussentijds gebeuren er natuurlijk van allerlei andere zaken in de wijken...

De wijken als team

Zoals iedere stad, kennen wij ook wijken die worden aangestuurd door een businessmanager. Binnen de wijk worden regelmatig wijkbijeenkomsten gehouden of vieren we lokale wijkfeestjes. We praten hier dus over het team van medewerkers, die door een Business Manager worden aangestuurd.

Iedere Business Manager kan voor zijn eigen team een eigen manier vinden waarin om te gaan met zijn wijkbewoners. Hierbij wordt natuurlijk wel rekening gehouden met de cultuur en regels van de stad.

En vooral binnen de wijk leren de mensen elkaar beter kennen. Net zoals dat ook in een normale stad zou gebeuren. De wijken worden weer verbonden door de straten…

De straten als vakgebied

Iedere straat binnen onze organisatie staat voor een specialisme of aanwijsbaar onderdeel binnen ons vakgebied. Zo is er een straat voor testautomatisering, een straat voor business intelligence en bijvoorbeeld een straat voor mobile testing.

Als professional woon je in een straat. Of op de hoek waar twee straten bij elkaar komen, wanneer je meerdere specialismen kent. En de straat loopt natuurlijk door verschillende wijken, omdat elke wijk wel mensen heeft met hetzelfde specialisme.

Als Qoppo-professional hoor je dus niet alleen bij je eigen wijk. Er is ook verbintenis op straatniveau – de verbinding van professionals met dezelfde interesse, hetzelfde vak, specialisme, of ambitie.

Zie jij jezelf wel in een van onze wijken of straten wonen? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe bewoners! Stuur ons een mailtje en wie weet zien we elkaar binnenkort: office@qoppoconsult.nl

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!