icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Qoppoconsult
Nieuws 20/05/2020

Wat zijn de voordelen van midlancen ten opzichte van freelancen?

Voordelen

De Business Managers van Qoppo krijgen geregeld vragen over midlancen, die zij graag uitlichten én toelichten. Dit keer krijg je antwoord op de vraag: wat zijn de voordelen van midlancen ten opzichte van freelancen? Aan het woord is Arjo Miedema.

"Midlancen en freelancen hebben een aantal overeenkomsten en een aantal verschillen. Als we kijken naar het juridische aspect zien we dat het grootste verschil als midlancer is dat je feitelijk in dienst bent van een bedrijf van The Human Network. Een freelancer is dat niet. Dat betekent dat de freelancer, ongeacht of hij wel of niet gecontroleerd wordt, valt onder de wet DBA. Een midlancer valt daar niet onder, dus heb je meer vrijheden. Zo heb je bijvoorbeeld nu grote klanten die zeggen dat ze geen freelancers meer willen door de wet DBA. 

Andere voordelen die een midlancer heeft zijn natuurlijk dat de administratie wordt geregeld, iets waar een freelancer vaak een bureau voor inhuurt. Dat een midlancer veel collega's heeft die in hetzelfde vakgebied zitten, niet zijn eigen opdracht hoeft te verwerven, geen debiteurenrisico loopt, wordt geholpen in zijn loopbaan en opleiding vinden etc.

Conclusie: een midlancer heeft heel veel voordelen, maar onder de streep verdient een freelancer misschien wel meer. Vergeleken een vastloner verdient een midlancer echter weer veel meer. Dus in die zin maak je grote sprongen en heb je een aantal zekerheden, die wegvallen bij freelancen. Denk bijvoorbeeld aan het verkrijgen van een hypotheek."

Toelichting van Arjo

Qoppo
Arjo Miedema /
Executive Business Manager

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!