icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Qoppoconsult
Nieuws 20/05/2020

Waarom zou ik kiezen voor midlance i.p.v. freelance?

QoppoConsult

De Business Managers van Qoppo krijgen geregeld vragen over midlancen, die zij graag uitlichten én toelichten. Dit keer krijg je antwoord op de vraag: waarom zou ik kiezen voor midlance i.p.v. freelance? Aan het woord is Arjo, Sid en Tim.

Sid: "Midlancen en freelancen hebben een aantal overeenkomsten en een aantal verschillen. Als we kijken naar het juridische aspect zien we dat het grootste verschil als midlancer is dat je feitelijk in dienst bent van een bedrijf van The Human Network. Een freelancer is dat niet. Dat betekent dat de freelancer, ongeacht of hij wel of niet gecontroleerd wordt, valt onder de wet DBA. Een midlancer valt daar niet onder, dus heb je meer vrijheden. Zo heb je bijvoorbeeld nu grote klanten die zeggen dat ze geen freelancers meer willen door de wet DBA."

Tim: "Andere voordelen die een midlancer heeft zijn natuurlijk dat de administratie wordt geregeld, iets waar een freelancer vaak een bureau voor inhuurt. Daarnaast heeft een midlancer veel collega's die in hetzelfde vakgebied zitten, hoeft hij niet zijn eigen opdracht te verwerven, loopt een midlancer geen debiteurenrisico, wordt hij geholpen in zijn loopbaan en zijn er eindeloos veel opleidingen te volgen om door te groeien. 

Arjo: "conclusie: een midlancer heeft heel veel voordelen, maar onder de streep verdient een freelancer misschien wel meer. Vergeleken met een vastloner verdient een midlancer echter weer veel meer. Dus in die zin maak je grote sprongen en heb je een aantal zekerheden, die wegvallen bij freelancen. Denk bijvoorbeeld aan het verkrijgen van een hypotheek."

Sid en Tim vatten het nog even kort voor je samen in de onderstaande video!

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!