icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Qoppoconsult
Nieuws 17/02/2023

Qoppaan Lawrence: "Ik zocht vooral een menselijke werkgever"

QoppoConsult

Toen nieuwe Qoppaan Lawrence te Vruchte op zoek ging naar een andere baan, vertrouwde hij erop dat het wel goed zou komen op het gebied van werk. Maar met flink wat jaren werkervaring, wist hij inmiddels ook dat het stukje menselijkheid niet vanzelfsprekend is voor een werkgever. Maar dat is juist belangrijk, want uiteindelijk zijn het deze details die het werkgeluk bepalen. In dit blog vertelt hij waarom hij voor QoppoConsult koos en hoe hij nu op alle vlakken vooruit is gegaan.

Een menselijke werkgever is geen bijzaak

Lawrence zit al flink wat jaren in het testvak. Hij werkte voor verschillende werkgevers, maar merkte dat het humane aspect niet altijd vanzelfsprekend was. Het lijken op het eerste gezicht bijzaken, maar ze bepalen uiteindelijk wel je werkgeluk.

Lawrence: “Ik heb de afgelopen jaren voor verschillende werkgevers gewerkt en ik zocht altijd nieuwe uitdagingen. Ik heb veel kanten van het testvak gezien. De eerste jaren reisde ik veel voor mijn werk en later kreeg ik een vastere functie in het Testmanagement en Releasemanagement. De laatste jaren richtte ik me meer op consultancy.“

Nieuwe uitdagingen en kansen om zich te ontwikkelen heeft Lawrence dan ook genoeg gehad, maar het stukje menselijkheid bleef soms achter bij werkgevers.

Het zijn de kleine dingen die waarde toevoegen

Toen Lawrence op zoek ging naar een nieuwe werkgever, kwam hij QoppoConsult tegen. Tijdens het kennismakingsgesprek kwam hij erachter dat Qoppo geen ‘standaardwerkgever’ was. “Wat mij bij QoppoConsult aantrok, was het contact naar de medewerkers toe. Bij Qoppo zijn het echte mensen-mensen en ze zijn geïnteresseerd in jou als persoon. Ik heb ooit aan een project gewerkt bij een bureau en daar hing zo’n zelfde fijne sfeer als bij QoppoConsult. Dat vond ik fijn en het was dan ook een pre bij het vinden van een nieuwe werkgever.”

Wat mij aantrok bij QoppoConsult was het contact naar de medewerkers toe
Lawrence te Vruchte / QoppoConsult

En dat is gelukt bij QoppoConsult! “Alles om het werk heen: hoe het met mij gaat en leuke uitjes, die springen eruit. Tijdens intakegesprekken met nieuwe opdrachtgevers, bijvoorbeeld, stuurde mijn Business Manager me telkens een sms'je om me succes te wensen. Dat zijn de kleine dingen die waarde toevoegen. Bij QoppoConsult zijn ze echt meegaand. Het maakt het dat je leuk en lekker bezig bent met je werk.”

Midlancen is het beste van twee werelden

Veel van onze Qoppanen beginnen bij QoppoConsult omdat het midlance-concept hun aanspreekt: meer verdienen, veel vrijheid en transparantie. Maar bij Lawrence was dat niet het geval. “Ik solliciteerde niet bij Qoppo vanwege het midlancen. Ik had er zelfs nooit eerder aan gedacht en vond het een beetje eng klinken. Maar tijdens het kennismakingsgesprek legden de Business Managers het concept uit en het klonk goed. Ik hoefde er verder dan ook niet lang over na te denken. Daarnaast is midlancen echt niet hetzelfde als normaal ZZP’en. Er zit een behoorlijk vangnet achter als je als midlancer werkt. Midlancen is het beste van twee werelden.”

Een fijne RIT: het totaalplaatje van een opdracht

Een andere fijne bijkomstigheid van midlancen bij QoppoConsult is dat je veel vrijheid hebt bij het kiezen van je opdracht. Als Qoppaan bekijk je het totaalplaatje: de RIT (reistijd, inhoud en tarief). “Dat zag er bij mijn nieuwe opdrachtgever goed uit. Ik heb voldoende vrijheid en kan vanuit huis en op kantoor werken. Ik ga er bij QoppoConsult in alle opzichten op vooruit.”

Overzicht nieuws
QoppoConsult
Lawrence te Vruchte /
TESTEXPERT

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!