icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Qoppoconsult
Nieuws 11/10/2019

Onze Qoppanen presenteren: QoppoConsult Nieuwsradio!

radio

Hoe presenteer je een radioprogramma? Tijdens de kwartaalbijeenkomst leerden de Qoppanen de kneepjes van het vak van Robert-Jan Knook. Knook ís radio. Zijn specifieke stemgeluid schalt sinds de jaren ‘80 door de ether en drong van lokale door naar de landelijke omroep.

Nadat de zaal was omgetoverd tot een heuse radiostudio, ging iedereen fanatiek aan de slag met de opdracht.

In groepjes maakten we een radioprogramma”, vertelt expert Ryan Mori. “De een was presentator, de ander regisseur of interviewer. De opdracht bestond uit 3 onderdelen, het maken van een nieuwsbericht, een commercial van 30 seconden en een interview. Ieders rol in het team is even belangrijk: je bent van elkaar afhankelijk en moet goed naar elkaar luisteren. Ook heb ik gemerkt dat timing een kunst op zich is, zelfs met een draaiboek blijft dit lastig." 

“Een goede voorbereiding is cruciaal, door de tijdsdruk die komt kijken bij radio maken.” vertelt Executive Business Manager Arjo Miedema. “Je moet precies weten na hoeveel seconden de muziek of jingle moet worden ingezet en wie wanneer het woord neemt. Op het gebied van (leren) samenwerken, is het maken van een radioprogramma écht een goede oefening. En ook een ontzettend leuke oefening, we hebben een onvergetelijke avond gehad met het team!”

qoppo
qoppo
radio

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!