icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Qoppoconsult
Nieuws 11/05/2021

Hoe zit het met midlancen en een leaseauto?

Leaseauto

De Business Managers van Qoppo krijgen geregeld vragen over midlancen, die zij graag uitlichten én toelichten. Dit keer krijg je antwoord op de vraag: hoe zit het met midlancen en een leaseauto? Aan het woord is Arjo Miedema.

"Het leuke van midlancen is dat je daarin een vrije keuze hebt. We hebben zowel een lease-regeling waarmee je met een tankpas en leaseauto kunt rijden als een goede regeling waarmee je kunt rijden in je privé auto. De verrekening van een leaseauto is vergelijkbaar met hoe een freelancer zijn auto zou betalen als hij hem op zijn eigen BV heeft staan. Dat betekent dat je vanuit je bruto-omzet je leasebedrag, je fiscale bijtelling etc. moet betalen.

Mensen die werken in het midlance-model kiezen veelal voor een private leaseauto. Waarom? Je hebt sowieso de fiscale bijtelling niet én je kunt gewoon je kilometers volkomen declareren. Dus feitelijk kun je met het geld dat je declareert bij de organisatie je private leaseauto bekostigen."

Toelichting van Arjo

Qoppo
Arjo Miedema /
Executive Business Manager
Qoppo

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze test-experts? Neem contact op!

Neem contact op met Arjo Miedema