icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Qoppoconsult
Nieuws 25/05/2020

Hoe zit het met de verschillende midlance-modellen die op de markt zijn?

Modellen

De Business Managers van Qoppo krijgen geregeld vragen over midlancen, die zij graag uitlichten én toelichten. Dit keer krijg je antwoord op de vraag: hoe zit het met de verschillende midlance-modellen die op de markt zijn? Aan het woord is Arjo Miedema.

"Laten we eerst de verschillende midlance-modellen uit elkaar halen. Je ziet verschillende percentages van het uurtarief wat jouw salaris bepaalt. Die percentages kunnen soms erg variëren, van bijvoorbeeld 65% tot 85%. Op papier lijkt het dan alsof je bij de werkgever die 85% hanteert, jij dan ook meer gaat verdienen. Maar als je inzoomt zie je dat bij een hoger percentage ook een hoger risicoprofiel hoort. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat een organisatie jouw dagvergoeding in tijden dat je geen opdracht hebt geeft als voorschot wat je vervolgens terug moet betalen. Of dat er op het gebied van sales en acquisitie niets voor je gedaan wordt. Of dat er geen opleidingen voor je worden geregeld. Er zitten dus veel nuanceverschillen in de verschillende midlance-modellen."

Waarom dan midlancen bij QoppoConsult of één van de bedrijven van The Human Network? Arjo licht het graag toe in onderstaande video.

Toelichting van Arjo

Qoppo
Arjo Miedema /
Executive Business Manager

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!