icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Qoppoconsult
Nieuws 06/12/2021

Hierom is midlancen bij QoppoConsult zo uniek

QoppoConsult

Ben jij Mobile Tester, Test Automatiseerder, Testmanager of BI-tester in loondienst en kijk je met een schuin oog naar een nieuwe uitdaging? Echt in het diepe springen en als freelancer aan de slag gaan is best eng. We snappen het. Je hebt toch je huur of hypotheek te betalen. En wat als je zonder opdrachten komt te zitten? Maar werken in loondienst ben je eigenlijk ook wel zat. Altijd maar hetzelfde: Dezelfde opdrachten, dezelfde verantwoordelijkheden en weinig kans op een beter salaris, hoe goed je je ook inzet.

Tijd voor iets anders! Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van midlancen: De perfecte keuze voor degenen die verlangen naar meer, maar liever wel met wat zekerheid. Het is doen wat je leuk vindt, echt gezien worden, en ook nog eens goed verdienen. Het is geen droom, maar de waarheid voor de midlancers van QoppoConsult.

Een utopie, of bestaat het echt?

Misschien ben je sceptisch over het midlancemodel – dat begrijpen we. Maar we verkopen geen gebakken lucht. Sommige bedrijven claimen te werken met het midlancemodel, maar hebben totaal andere voorwaarden dan het originele midlancemodel – een model waar wij bij QoppoConsult de grondleggers van zijn!

Heb je gehoord over vreemde constructies, addertjes onder het gras en kleine lettertjes? Dan hebben we het niet over het originele midlancemodel. Wat midlancen wel is? We zetten het in het kort voor je op een rijtje:

 • Goed verdienen: Je krijgt 70% van je uurtarief.
 • Elke maand op tijd je geld: Je hoeft niet te wachten tot je opdrachtgever betaalt, en zelfs als ze een keer niet betalen, ontvang jij gewoon je geld. Elke maand op tijd, wat er ook gebeurt.
 • Zekerheid: Heb je geen opdrachten of ben je ziek? Dan ontvang je een royaal vangnet. Dat geeft net dat stukje extra zekerheid waar je als freelancer niet op kunt rekenen.
 • Vrijheid: Je bepaalt samen met je Business Manager welke opdrachten je wel of niet aanneemt, hoe ver je wilt reizen en wat je uurtarief wordt.
 • Geen acquisitie: Dat doen wij voor jou, lekker makkelijk. Vrij zijn is dan ook echt vrij zijn. Geen acquisitiemailtjes in de avonduren.
 • Freelancer-zorgen: Ook verleden tijd! Geen tijd kwijt zijn aan premies berekenen, verzekeringen, bonnetjes, pensioenopbouw en wanbetalers.
 • Een huis kopen? Je krijgt gewoon een werkgeversverklaring.
 • Contract voor onbepaalde tijd: Ook al krijg je een fijn tarief op basis van je gewerkte uren, je bent voor de wet gewoon in vaste dienst. Als midlancer kun je daarom rekenen op ontslagbescherming en een wettelijke verzekering. Ook heb je recht op AOW-uitkering, en natuurlijk ook op WW.
 • Opleiding: Als expert wil je natuurlijk voorop blijven lopen met de nieuwste ontwikkelingen. Helemaal als IT-tester – een sector waarin je al achterloopt als je op de hoogte bent van de ontwikkelingen van gisteren. Als gespecialiseerd IT-testbedrijf weten wij precies welke opleidingen relevant zijn om on top of the game te blijven. Beter nog: We betalen zelfs een deel mee aan de opleidingen die je kiest en je mag onbeperkt opleidingen volgen. Geloof je het wel en heb je geen zin in cursussen of trainingen? Ook goed. Jij beslist. 

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de test!

Midlancen? Jij beslist waar je naartoe groeit

Wat als midlancer zo fijn is, is dat jij beslist wat je wilt met je toekomst. Want de expert die jij vandaag de dag bent, is een totaal andere over vijf jaar. Misschien vind je een mooie auto nu belangrijk, of reizen, maar wil je over vijf jaar liever je hypotheek aflossen. Als midlancer kies je zelf waar je naartoe gaat, en welke extra’s daarbij horen.

→ Wil je graag cashen en genieten van een fijn salaris? Dan maak je gewoon lekker veel uren en vraag je weinig dagen aan.

→ Wil een mooie reis maken of wat extra qualitytime inplannen met je gezin? Dan neem je vrij en trek je de wereld rond. Bij ons heb je geen vast aantal vakantiedagen, dus ze zijn ook nooit op!

→ Zoek je verdieping? Dan maak je gebruik van de opleidingen die we je aanbieden (of je zoekt ze zelf uit, dat mag ook). Zo word je een echte pro, en kun je een bijbehorend uurtarief krijgen.

De cijfers van QoppoConsult

We kunnen veel zeggen, maar onze cijfers spreken voor zich:

 1. Met een gemiddeld verloop van minder dan drie procent, zitten we ruim onder het Nederlandse gemiddelde van zeventien procent.
 2. We werken met zo’n honderd experts, en ze zijn allemaal midlancer. Veel testers werken met veel plezier al vijf, tien, vijftien of zelfs twintig jaar bij ons. 
 3. Op kantoor hebben we een bar met 10 verschillende soorten bier.

Wat je aanstaande collega’s vertellen

Toch liever nog wat ervaringen van onze medewerkers? Expert Ronald Hoek werkt al 21 jaar voor QoppoConsult en vindt de open en transparante manier van werken bij Qoppo een van de fijnste onderdelen van zijn werk: “En vanwege het midlance-model is er dus ook nooit onderlinge afgunst over loon of beoordelingen. Daarnaast lopen er gewoon hele leuke en diverse mensen rond, waarbij iedereen ook altijd bereid is om anderen de helpende hand toe te steken.”

Expert Arun Jangli werkt ‘pas’ twee jaar bij QoppoConsult, en vertelt waarom hij het er zo fijn vindt: ”Ik was op zoek naar een bedrijf die naast een goed verdienmodel, ook kwaliteit in opdrachten en een ontspannen sfeer bood. Daarnaast vind ik een woord is woord-mentaliteit belangrijk-, dit betekent dat men zich echt aan hun woord houdt. Dit is bij QoppoConsult het geval.

De ontspannen sfeer en de mogelijkheid om mee te denken voor een opdracht of andere leuke ideeën, maakte Arun enthousiast om te komen werken voor QoppoConsult: “Er is veel oog voor je inzet, iets wat ik nog nooit heb meegemaakt bij andere werkgevers. Open is hier ook echt open, en heel transparant. Ik zit hier bijna twee jaar en ik zie mijzelf nog vele jaren hier zitten. Het is hier supergezellig en er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, door opleiding en ook verantwoording die je zelf kunt nemen in vorm van ondernemerschap.”

Klinkt dit als muziek in de oren? Of wil je meer weten over werken bij QoppoConsult? Neem contact met ons op, en wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.

overzicht nieuws

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!