icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Qoppoconsult
Nieuws 06/04/2021

"Het testen van software is net zo belangrijk als het maken ervan"

Milton

Onze Qoppanen zijn communicatief sterk en weten zich goed weten te verplaatsen in de belangen van de opdrachtgever. Het zijn geen types die klakkeloos hun werk doen, maar kritische meedenkers. Ondernemende professionals die overzien wat er moet gebeuren.
Zo ook onze collega Milton Nihora. We stellen hem graag aan je voor.

Kun je jezelf kort voorstellen?
"Ik ben Milton Nihora, 48 jaar en geboren en getogen in het prachtige Paramaribo in Suriname. 
Ik woon met mijn gezin in de mooiste plek van Europa, Amsterdam Zuidoost. Ik ben sinds 2005 software tester en heb hierin verschillende rollen vervuld, zoals test engineer, test analist, test coördinator, automation tester en security tester."

Waarom heb je passie voor jouw vakgebied?
"Persoonlijk krijg ik er een kick van om met juiste toegepaste testtechniek fouten in de software te vinden. Als expert vind ik het belangrijk dat software een goede kwaliteit heeft en aan de wensen van gebruikers voldoet. Ik vind het testen van software net zo belangrijk als het maken ervan. Denk aan een slechtwerkende sensor van een pacemaker die je hartritme niet goed bewaakt of hackers die je bankgegevens bemachtigen omdat de code niet goed is getest. Ik moet er niet aan denken..."

Always get the job done!
Milton / QoppoConsult

Waarom heb je gekozen voor QoppoConsult?
"In eerste instantie kende ik het bedrijf niet en ook de midlance-constructie was voor mij onbekend. Ik heb eerst de tijd genomen om mij in de constructie te verdiepen en zag daarna de voordelen ervan in. Na de kennismaking en uitleg over de werkwijze van QoppoConsult, was ik zeer onder de indruk en heb ik niet lang daarna besloten om dit avontuur aan te gaan."

Wat is jouw motto?
"Always get the job done! Kortom: hard werken en de doelen behalen met de middelen die je tot jouw beschikking hebt. Een voorbeeld uit mijn werk: ik heb weleens op een job gezeten waar ze geen geweldige test management tools hadden. In dit geval maakte ik er het beste van en met een beetje handigheid in Excel had ik het probleem zo opgelost en gaf ik inzicht in de status van het project. Stakeholders tevreden, ik tevreden."

Waar kijk je het meeste naar uit?
"Ik kijk het meeste uit naar een uitdagende nieuwe interim opdracht, waarin ik succes heb en waarin de opdrachtgever blij is met mijn werk en inzet."

Overzicht nieuws

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!