icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Qoppoconsult
Nieuws 21/08/2020

"Het is een uitdaging om fouten op te sporen in de software"

Qoppo

Onze collega’s zijn communicatief sterk en weten zich goed te verplaatsen in de belangen van de opdrachtgever. Het zijn geen types die klakkeloos hun werk doen, maar kritische meedenkers. Ondernemende professionals die overzien wat er moet gebeuren.
Zo ook collega Nils Hansems. We stellen hem graag aan je voor.

Waarom heb jij liefde voor het (test)vak?
Voor een nieuwsgierig iemand als ik is het leuk om uit te zoeken hoe software werkt. Daarnaast is het een uitdaging om fouten op te sporen die ervoor kunnen zorgen dat software niet werkt zoals het zou moeten (en kunnen) werken. Hoe dieper de fout verborgen is, hoe groter de uitdaging om de fout te kunnen vinden. Het mooie aan het test-vak is om samen met ontwikkelaars en eindgebruikers toe te werken naar een product waar iedereen gelukkig van wordt. Wie wil dat nou niet?

Op welke opdracht ben jij het meest trots?
Alweer bijna dertien jaar geleden mocht ik meewerken aan het testen van een nieuwe applicatie waar centralisten op de 1-1-2 Alarmcentrale gebruik van zouden gaan maken. Eén van de nieuwe features was dat een centralist kon zien vanaf welke locatie (bij benadering) een beller een oproep deed. Het testen van die locatiebepaling vond ik zo leuk dat er tijdens privé uitjes tijd altijd drie testtoestellen (KPN, T-Mobile en Vodafone) mee gingen waarmee in een testomgeving 1-1-2 oproepen gedaan konden worden. Onderweg werd er volop getest, zodat er de volgende werkdag bekeken kon worden of de locaties van alle testoproepen klopten. Een mooie opdracht voor nieuwe software waar heel veel Nederlanders indirect mee te maken hebben (gehad)!

Wat zou je graag nog willen doen in jouw vak(gebied)?
Wat zou ik graag nog willen doen in mijn vakgebied? Tja… Tot nu toe heb ik eigenlijk alleen maar mooie opdrachten gehad. Van het testen van nieuwe software, testen van nieuwe releases, uitvoeren van (complexe) conversies tot het beheren van applicatie die ik daarvoor uitgebreid heb mogen testen. Allemaal erg interessant, dus als ik meer van dat soort opdrachten mag uitvoeren ben ik een gelukkig mens. Al moet ik wel zeggen dat de ‘pittige’ opdrachten vaak het mooiste zijn, zeker als er af en toe stevig en/of creatief nagedacht moet worden om een goede manier te vinden een solide test op te zetten.

Ben je op zoek naar een gedreven Testexpert met alle kennis in huis?
Nils is beschikbaar voor een nieuwe uitdaging. Neem contact op met Business Manager Sid Boedhoe, via
06 - 100 80 869

Overzicht nieuws

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!