icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Qoppoconsult
Nieuws 30/01/2023

“Een vangnet is hier echt een vangnet”

QoppoConsult

Onze nieuwe collega Maarten Splinter kwam ooit toevallig in aanraking met ons mooie vak. En hoewel zijn studies totaal de andere kant op wezen, wist hij meteen dat dít het was. In dit blog vertelt hij over zijn studie, zijn werk als Tester en over hoe hij zijn toekomst bij QoppoConsult voor zich ziet.

Nooit bij stilgestaan dat ‘testen’ bestond

Maarten studeerde ooit Farmaceutische Bedrijfskunde. Dat is toch iets heel anders? Hij lacht. “Ja, eigenlijk wel. Ik deed deze opleiding en ronde zelfs nog een verdiepende Master af. Maar eigenlijk wist ik al snel dat ik nog andere sectoren wilde zien en liever als consultant aan de slag wilde gaan.

Ik had altijd al affiniteit met ICT en solliciteerde bij mijn eerste werkgever voor een rol als Business Analist. Daar hadden ze op dat moment net geen plek voor maar ze boden me een baan aan als tester.

Ik had er nooit bij stilgestaan dat ‘testen’ bestond. Maar eigenlijk beviel dit meteen veel meer dan Business Analist. Als Business Analist analyseer je alleen maar. Als tester kijk je voor- en achteraf naar het product en zie je veel meer van het ontwikkelproces.”

Als tester kijk je voor- en achteraf naar het product en zie je veel meer van het ontwikkelproces”
Maarten Splinter / QoppoConsult

Zonde van z’n studie vindt Maarten het niet. “Dit is per toeval zo gelopen en ik ben blij dat ik nu een skill bezit. Nu weet ik waar ik verder in wil. En eigenlijk is dat altijd zo geweest – al doende ontdek ik wat ik precies wil.”

(eigenlijk hebben we dat allemaal wel een beetje, toch?)

Een opdracht die bij me past

Via een oud-collega leerde Maarten QoppoConsult kennen. Het Midlance-concept sprak hem aan: meer verdienen voor hetzelfde werk. Het verschil wat Maarten ziet bij QoppoConsult, is dat een vangnet echt een vangnet is. “Bij andere Midlance-varianten is er geen echt vangnet. Als je thuis op de bank zit, wordt je salaris geminderd op je bonus. Als je bij QoppoConsult ooit op de bank komt te zitten, ontvang je echt een vangnet. Het wordt niet ingehouden op andere betalingen.”

Maarten heeft inmiddels veel ervaring met Microsoft producten en wil nu graag verder in CI/CD in  DevOps en testautomation. “Maar wat ik vooral belangrijk vind, is dat ze bij QoppoConsult waarde hechten aan wat ik wil. En dat de opdracht goed bij me past.” Dat komt zeker goed bij ons!

Overzicht nieuws

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!