icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Qoppoconsult
Nieuws 27/06/2022

Business Manager Richard: “Ik verkoop vertrouwen en toegevoegde waarde”

QoppoConsult

Door de gigantische groei van QoppoConsult vond er een zoektocht plaats naar een enthousiaste, ervaren sales expert voor de positie van Business Manager. Richard Amama paste perfect in dit plaatje, ondanks zijn gebrek aan IT-kennis. “Ik werk nu zes jaar in de IT, maar vakinhoudelijke kennis vind je bij onze consultants. Ik verkoop de toegevoegde waarde van onze Qoppanen en de autoriteit en het vertrouwen van de organisatie. Daar hoef ik geen IT’er voor te zijn.”

Leren hoe de markt in elkaar steekt

Richard is 61, heeft een indrukwekkende achtergrond met veel ervaring in de sales, in allerlei branches. “Ik heb altijd bewust gekozen voor een baan waar ik iets van kan leren. Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd. Ik zat in de kantoor- en projectinrichting, heb gewoon platte producten verkocht en zes jaar geleden ben ik in de IT terechtgekomen. Eerst bij een algemene IT-dienstverlener en nu bij Qoppo, waar ik mij helemaal thuis voel.”

Op de vraag wat hij dan kan leren in deze nieuwe functie, heeft hij een duidelijk antwoord: “Het detacheringsvak is mij nog onbekend, dus ik wil graag de kneepjes van het vak leren. Wat zijn de goede partijen? Hoe kun je jezelf onderscheiden in een markt die stijf staat van de brokers? Er zijn duizenden testers op de markt, dus wat maakt onze testers nou zo goed? Of zit de toegevoegde waarde in iets anders? Dat is iets wat ik graag wil beleven.”

“Ik ging voor koffie en stapte de deur uit met een contract”

Hoe Richard bij Qoppo is terechtgekomen is een grappig verhaal, dat hij graag vertelt. “In de eerste instantie had ik gereageerd op een vacature bij DataDolphins, maar die vacature was al vergeven. Ik ben toen doorgestuurd naar de CEO, waarmee ik leuke gesprekken heb gevoerd. Door de CEO en de commercieel directeur werd ik gewezen op de openstaande vacature bij Qoppo, waar ik direct de dag erna op bezoek kon komen. Ik ben er om 2 uur ‘s middags binnengestapt en ging om half 5 met een overeenkomst de deur uit. Ik heb die uren op kantoor kennisgemaakt met alle andere Business Managers, de sfeer was relaxt en gezellig. Het was echt een warm welkom.”

Volgens deze nieuwe Business Manager is dit ook hoe hij QoppoConsult zou omschrijven. “De organisatie is warm, bevlogen, verbindend, oprecht en we doen alles met respect voor elkaar. De diversiteit op alle fronten is groot binnen de organisatie, dus echt een mooie afspiegeling van onze samenleving. We kijken altijd naar de kwaliteiten in plaats van naar de beperkingen, dus ook mensen met Autisme Spectrum Stoornis of een visuele beperking - om maar wat te noemen - worden bij Qoppo met open armen ontvangen.”

Bedrijfscultuur als onderscheidend vermogen

Richard vindt het werken bij Qoppo divers, interessant en uitdagend. Samen met zijn collega Sid heeft hij een belangrijke taak: “Samen met Sid ben ik dagelijks bezig voor onze consultants. De professionals zijn aan het werk en het is aan ons om ze aan het werk te houden. We hebben al 19 maanden lang niemand op de bank zitten, dus dat is natuurlijk een fantastisch track record. Als opdrachten bijna afgelopen, dan verspreiden wij al cv’s in ons netwerk en leggen we een forecast neer bij samenwerkingspartners. We staan actief in de markt en zijn continu bezig met relaties opbouwen met detacheerders en brokers.”

Hoewel hij nog niet uitkijkt naar zijn pensionering, hoopt hij wel dat dit zijn laatste baan is. “Deze werkgever is dusdanig leuk, met gezellige collega’s en uitdagende werkzaamheden, dat ik hoop hier de rit uit te mogen zitten. Als beginner mag je hier fouten maken, want dan leer je het snelst. Bij andere detacheerders is deze ruimte er niet, ook niet voor consultants. Ze bepalen hier écht zelf of ze ergens aan de slag gaan, waarbij ze de opdracht beoordelen op drie criteria: reistijd, inhoud en tarief. Ik ervaar geen druk van bovenaf en dat is voor onze professionals hetzelfde. We sturen niet op kpi’s en winst, maar zetten het personeel centraal. Happy consultants, betekent goede resultaten, blije opdrachtgevers en dus ook een happy Qoppo.”

Hij sluit af met een mooi pleidooi voor de organisatie: “Nergens rust een taboe op en daarin zijn we echt uniek op de markt. We beoordelen onze werknemersbeleving op IQ, EQ, PHQ en SQ, dus niet alleen op emotioneel en intellectueel vlak, maar ook op fysiek en spiritueel gebied. Er is natuurlijk grote krapte op de markt, dus dan heb je automatisch de wind in de zeilen, maar ik ben ervan overtuigd dat dit ons over een aantal jaar nog steeds onderscheid van de rest.”

Overzicht nieuws
QoppoConsult
Richard Amama /
Business Manager

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!