icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Qoppoconsult
Interview

"Ik heb al vier mensen aangedragen om ook te midlancen"

#zekerheid #ontwikkeling #samen
Ajun

Test Automation Specialist Arun Janglie werkt sinds april 2020 als midlancer voor QoppoConsult. Het bevalt hem goed: hij is zelfs zo tevreden dat hij al vier nieuwe collega’s heeft overgehaald om óók te gaan midlancen. "Je hebt zekerheid, professionele collega’s én het is financieel interessant. Dat gun ik anderen ook."

Arun
Arun Janglie /
Testexpert

Hoe ben je bij QoppoConsult terecht gekomen?

"Ik werk inmiddels al acht jaar in de IT. In deze tijd heb ik voor een detacheringsbureau gewerkt en ben ik gaan nadenken over de mogelijkheid om te gaan freelancen. Maar tijdens de coronacrisis merkte ik dat zekerheid en financiële rust toch belangrijke factoren zijn voor mij. Daarnaast wilde ik het werk ook niet 'alleen' doen, ik heb graag contact met collega’s. Ik volgde QoppoConsult al jaren, en ben uiteindelijk toch eens met Business Manager Arjo gaan praten over de mogelijkheden."

Hoe ging dat gesprek?

"Ik vond het vooral opvallend dat we het niet over mijn CV hoefden te hebben. 'Dat zit wel goed', zei hij. Arjo vroeg vooral waar ik naar op zoek was. Ik vind het belangrijk om niet alleen een 'nummertje' te zijn binnen het detacheerdersbestand dat geld oplevert, en dat ik mijn eigen ding kan doen. Arjo vertelde hoe dit werkt bij het midlancen: je kunt je eigen pad kiezen en hebt toch veel contact met je Business Manager en collega’s. Wat voor mij echt meerwaarde geeft is dat je daarnaast trainingen kunt volgen op kantoor en dat je eenvoudig op niveau kunt sparren met andere IT-professionals."

Ik word vrij gelaten en kan mijn ding doen, en ben toch onderdeel van een groep.
Arun / QoppoConsult

En, hoe bevalt het na een jaar midlancen?

"Goed, ik denk niet eens meer aan freelancen! Ik werk zoals iedereen nu vooral vanuit huis, maar voelde me toch al snel onderdeel van de groep omdat we onderling vrij veel contact hebben. Totaal zijn we bij QoppoConsult met 89 mensen, en we houden samen onze certificeringen bij. Ik heb jaren bij andere bedrijven gewerkt die door groei in mijn kennis steeds meer aan me verdienden, maar vervolgens aangaven dat ik nog niet aan álle eisen voldeed om zelf ook mee te groeien in salaris. Dat voelde oneerlijk, omdat ik uiteindelijk toch het meeste werk doe. Nu verdien ik altijd 70% van mijn uurtarief."

Je hebt zelfs vier mensen overgehaald jouw collega te worden. Hoe ging dat?

Arun glimlacht: "Dat klopt ja. Ik heb een vrij groot netwerk en het zit gewoon in mij om contact te houden met mensen die ik ken. Even vragen hoe het gaat. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar het midlancen en ik vertel gewoon hoe het voor mij werkt. Het is fijn dat je goed verdient, er wordt naar je geluisterd en je kunt snel schakelen over nieuwe ideeën."

Midlancen is toch wel echt iets anders dan in dienst zijn, maar het werkt uiteindelijk heel makkelijk.
Ajun / QoppoConsult

Waar lopen mensen vooral tegenaan?

"Ik denk dat het concept midlancen nog niet helemaal ingeburgerd is. Het is toch echt wel iets anders dan in dienst zijn: je moet zelf een aantal verzekeringen regelen en je inkomsten veranderen mee met je uurtarief. Dat kan nog wel eens ingewikkeld lijken, al is het uiteindelijk vrij makkelijk. Ik laat met behulp van de proforma berekening van QoppoConsult zien wat ze er onder aan de streep aan over houden, en dat geeft vaak het laatste zetje."

En, zijn ze blij dat met dat laatste zetje?

Arun lacht: "Gelukkig wel ja! Als collega’s hebben we nu vaker contact, dat vind ik erg leuk. Ze geven aan dat ze vrij huiverig waren aan het begin, maar dat ze uiteindelijk enorm blij zijn dat ze de stap aandurfden. Zo ervaar ik het zelf eigenlijk ook. Natuurlijk vind ik de bonus leuk die ik krijg voor het aandragen, maar ik doe het vooral vanwege de organisatie. QoppoConsult denkt echt met je mee, ze zijn er voor je en je kunt enorm groeien in je vak én in je salaris. Dat gun ik anderen ook."

Is midlancen ook iets voor jou?

Bekijk de vacatures van QoppoConsult
Arun
Arun Janglie /
Testexpert

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!