icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search
Werken bij Qoppoconsult
Blog 04/02/2019

“Met testen bekijk je dingen vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast is het een analytisch vakgebied”

QoppoConsult

Aan het woord is Mohammad Choudry, een ervaren testprofessional bij QoppoConsult. De liefde voor het testen begon tijdens de afronding van zijn opleiding Informatica. “Bij mijn afstudeerproject was er een applicatie gebouwd en daar zaten gebruikersfouten in die alleen ik opmerkte. Zo is het balletje gaan rollen!”

Mohammad vindt met name het onderzoekende gedeelte van zijn werk interessant. “Je bekijkt dingen vanuit verschillende invalshoeken en draagt bij aan een bugvrije oplevering. Daarnaast komt er bij testen veel analyse kijken en ook dat vind ik interessant.” Na zijn studie ging Mohammed in vaste dienst bij Atos en draaide verschillende projecten bij overheidsinstanties, transportbedrijven en banken. “Daarnaast deed ik uit persoonlijke interesse een master Political Science, wat best pittig was naast een vaste baan. Vervolgens besloot ik te gaan freelancen, wat ik ongeveer drie jaar deed. Toch bleef ik om mij heen kijken naar andere mogelijkheden.

QoppoConsult is gewoon het meest medewerkersvriendelijke bedrijf wat er is!
Mohammad Choudry / QoppoConsult

Kennismaking QoppoConsult “Ik herinner me nog goed dat ik via-via de naam Arjo hoorde. ‘Je moet Arjo Miedema van QoppoConsult spreken: die gast is echt heel grappig!’ En dat klopte, en daarnaast is het sowieso een bijzonder mens”.

“Mijn eerste ontmoeting met Arjo vergeet ik niet snel. Normaal gesproken heb je je CV bij je en vertel je heel staccato over jouw werkervaringen per opdrachtgever. Arjo smeet mijn CV van tafel en eerlijk gezegd was dit de start van het enige persoonlijke én leuke sollicitatiegesprek wat ik ooit heb gehad. Het ging echt over wie ik ben én waar ik energie van krijg.”

Mohammad vervolgt: “QoppoConsult is gewoon het meest medewerkersvriendelijke bedrijf wat er is. Arjo geeft me bijvoorbeeld altijd een dikke hug als hij mij ziet. En mijn collega’s, die ik tegenkom tijdens kennissessies, kwartaalborrels of een leuke activiteit, zijn ook leuke mensen." Mohammad beschrijft zijn vakgenoten als: anders, maar toch hetzelfde. "Iedereen wil een groot succes maken van QoppoConsult en als je een werkvraag hebt is iedereen benaderbaar en betrokken.”

Naast het menselijke aspect is Mohammad ook erg te spreken over midlancen, het arbeidsmodel dat bij QoppoConsult gehanteerd wordt. “Ik heb alle vormen al geprobeerd, van traditioneel in dienst zijn tot freelancer, maar midlancen past het beste bij mij. En dan natuurlijk bij QoppoConsult!”

Overzicht blogs

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!