icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Qoppoconsult
Blog 12/07/2022

Een IT-tester inhuren via QoppoConsult? Dit mag je verwachten!

QoppoConsult

Bij QoppoConsult blijven we groeien en dat is niet voor niets. We hebben een goede naam binnen het IT-landschap en zijn al jaren actief in de IT-sector. Maar als je een professional inhuurt via QoppoConsult, krijg je meer dan alleen een goede tester. Dus wat maakt de Qoppanen nu zo bijzonder? We spraken met Bertin Bom, Business Manager bij QoppoConsult, over positiviteit, midlancen en motivatie.

Meer dan de juiste diploma’s en ervaring

Van IT-testers mag je verwachten dat ze kennis van zaken hebben. Bij QoppoConsult gaat het echter om meer dan dat en dat is wat ons onderscheidt. Bertin: “Bij het aannemen letten we natuurlijk op de opleiding en ervaring, maar voor ons is het menselijke daarnaast echt doorslaggevend. We kijken naar hoe iemand is als persoon.”

“Onze consultants zitten lekker in hun vel en dat merk je op de werkvloer. Het zijn enthousiaste professionals die er echt voor gaan. Qoppanen zijn professioneel, gemotiveerd, onbevangen, progressief en hebben plezier in het vak. Daarnaast passen ze zich snel aan, hebben ze interesse in elkaar, en stralen ze die hele set positieve eigenschappen ook weer uit naar de opdrachtgevers. En al deze eigenschappen zijn geen toeval. Daar selecteren we ze op.”

Onze consultants zitten lekker in hun vel, en dat merk je op de werkvloer
Bertin Bom / QoppoConsult

Gemotiveerde medewerkers dankzij inspraak

Bij het kennismakingsgesprek met een nieuwe consultant, kijken de Business Managers van QoppoConsult hoe iemand is. Maar daar houdt het niet op. “Bij QoppoConsult willen we onze professionals ook daarna nog zo gemotiveerd mogelijk houden. Daar besteden we dan ook veel aandacht aan. Bij QoppoConsult hangt een goede sfeer. We zorgen voor onze mensen, organiseren regelmatig leuke uitjes en bieden coaching aan als dat nodig is. We kijken naar wat we kunnen doen om iedereen gelukkig te houden en wat de Qoppaan zoekt in zijn of haar werk,” vertelt Bertin.

Een Qoppaan krijgt niet zomaar een opdracht toegewezen. Dat doen we in samenspraak met de professional. We kijken naar drie onderdelen die belangrijk zijn voor het werkplezier:

  1. Hoeft de consultant niet te lang te reizen?
  2. Komt de inhoud van de opdracht overeen met wat de consultant interessant vindt?
  3. Is het uurtarief passend?

Om onze consultants gelukkig te houden, moeten deze drie onderdelen kloppen. Zo kunnen ze met plezier aan een opdracht werken en blijven ze groeien. “Als onze Qoppanen bij een organisatie aan de slag gaan, weet je dat ze dat doen omdat ze er zelf voor gekozen hebben. De consultants zijn echt intrinsiek gemotiveerd om er wat moois van te maken,” aldus Bertin. “Als een opdracht eenmaal is afgerond, zit een Qoppaan zelden thuis op de bank, want er zijn genoeg nieuwe aanvragen in de markt. Dat zegt ook iets over de kwaliteit van onze mensen.”

Als onze Qoppanen bij een organisatie aan de slag gaan, weet je dat ze dat doen omdat ze er zelf voor gekozen hebben
Bertin Bom / QoppoConsult

Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends

Qoppanen zijn gemotiveerd om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends. Ze komen niet alleen binnen met een goed cv – bij QoppoConsult breiden ze hun skills verder uit.

“Regelmatig spreken we met onze consultants over hun toekomstvisie. Wat is hun ambitie en wat hebben ze nodig om daar te komen? Wij helpen daar graag bij. De consultants kunnen zelf kiezen welke richting ze op willen gaan qua specialisatie. Wij denken mee, helpen, faciliteren en coachen.”

“Zo werken we sinds kort met een nieuw concept: QoppoCity. Deze denkbeeldige stad bestaat uit wijken en straten. Elke straat is gebasserd op vakinhoudelijke kennis. Zo kennen wij hier 10 straten. Onze consultants kunnen ‘lid’ worden van een straat. Als je meer expertise in een bepaald vakgebied wilt, kun je kennissessies bijwonen, opleidingen en cursussen volgen. Zo kunnen de consultants daarin groeien, hebben ze meer binding met elkaar, blijven ze up-to-date en maken ze de opdrachtgever blij met nieuwe ideeën.”

Blije ondernemers dankzij midlancen

Alle professionals van Qoppo werken via het midlance-principe. De basis van midlancen bestaat uit twee onderdelen: Een filosofie van hoe professionals behandeld en gezien moeten worden, en het beloningsmodel van 70/30: De consultant ontvangt 70 procent van zijn of haar uurtarief. Voor die overige 30 procent doet QoppoConsult de acquisitie, boekhouding, verzekeringen en meer.

De transparantie van het midlance-principe zorgt ervoor dat onze Qoppanen met plezier aan een opdracht werken. “Mensen die gedetacheerd worden bij QoppoConsult verdienen een bovengemiddeld salaris ten opzichte van niet-midlance bedrijven. Doordat onze consultants als midlancer inspraak hebben in het type werk en de opdracht die ze kiezen zijn ze erg zelfstandig. De nadelen die normaal gesproken bij het freelancen komen kijken, hebben ze dan ook niet. Als je een Qoppaan aanneemt heb je dus de voordelen van een ondernemer – meedenkend, gemotiveerd, kritisch, altijd actueel – zonder de zorgen die erbij komen kijken.

Tot slot, altijd een gespecialiseerde consultant

Bertin komt zelf uit het testvak. Hij weet daarom, net als de andere Business Managers, precies wat beide partijen van elkaar verwachten. Wat de vraag van de opdrachtgever ook is, QoppoConsult heeft altijd de juiste expert voor het project.

“We werken inmiddels met meer dan honderd Qoppanen en elke medewerker heeft een eigen specialiteit op het gebied van testen – steeds weer afgestemd op de wisselende behoeften van de markt. Denk aan bijvoorbeeld testautomation, mobile testen en functioneel testen.”

Op zoek naar een IT-tester? Mail Bertin of bel hem op 06 - 514 92 667.

Overzicht blogs

QoppoConsult: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze Qoppanen!